Agenda

9 març 2018

Joan Ferrer Gràcia i Albert Espona: Moderns o postmoderns?

Tertúlia introduïda per JOAN FERRER GRÀCIA, doctor en Filosofia, llicenciat en Filologia Clàssica i professor de l'Escola d'Art de Vic, i ALBERT ESPONA, llicenciat en Filosofia i professor del col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic.

 
 

La tertúlia d’aquest divendres, titulada “Moderns o postmoderns?” reprendrà el fil de les dues tertúlies efectuades en el marc del Fòrum de Debats en cursos anteriors, “El naixement de la filosofia” i “El naixement de la modernitat”, que van ser introduïdes pels mateixos ponents, i suposarà, d’alguna manera, el tancament d’un cicle. L’objectiu principal de la que presentem enguany és plantejar com ha de ser definida la situació històrica actual en relació al projecte de la modernitat, i quin és el lloc que correspon, en aquesta situació, a la filosofia o al pensament en general, tenint en compte l’herència que representa la cultura del segle XX i que pot admetre diverses interpretacions.

Introduiran la tertúlia, Joan Ferrer Gràcia, doctor en Filosofia per la Universitat de Girona i llicenciat en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona. La seva tesi doctoral El poema de Parmènides: Entre Zenó i Heidegger. Una relectura, publicada el 2017, va merèixer el Premi Extraordinari de Doctorat en Ciències Humanes de la Universitat de Girona (2015) i el Premi Cum Laude de l’Institut Món Juïc i la Xarxa Vives d’Universitats (2016). Ha publicat, també, De Tales a Demòcrit. El pensament presocràtic (2011), Heráclito y Parménides (2016), traduïda a diverses llengües, D’Arquíloc a Teognis. Poesia lírica grega (2016) i, recentment, la traducció al català de la Fìsica d’Aristòtil (2017). És professor d’Història de la Filosofia a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. Introducció que efectuarà conjuntament amb Albert Espona, llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, responsable de cultura del setmanari “La Marxa” entre 1998 i 2001 i de la secció de Filosofia del Patronat d’Estudis Osonencs del 2002 al 2006. Va obtenir el premi Arnau de Vilanova de filosofia pel treball La qüestió filosòfica grega i la seva reinterpretació moderna (2006). Actualment, entre altres funcions, exerceix com a professor  d’Història de la Filosofia al col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic.

Lloc: Cafè de l'Orfeó Vigatà - Plaça Santa Cecília, 3 - Vic

Horari: A les 8 del vespre

Organitzador: Fòrum de Debats

Preu: Entrada lliure